Sådan virker det

Autonomic Technologies, Inc. (ATI) har udviklet ATI-neurostimulationssystemet til at give elektrisk stimulation på lavt niveau med henblik på akut SPG-stimulationsbehandling, med det formål at lindre den akutte, invaliderende smerte ved klyngehovedpine. ATI-neurostimulationssystemet er et genopladeligt neurostimulationssystem med flere kanaler. Systemet inkluderer:

  1. ATI-neurostimulatoren: En lille neurostimulator (mindre end en mandel) med en integreret elektrode, der er designet til at passe til mange forskellige ansigtsanatomier. Implantatet har CE-mærket samt MR-betinget (MR Conditional) mærkning for MR-scanning af hele kroppen.
  2. Fjernbetjeningen: En håndholdt anordning med enkle behandlingskontrolfunktioner, der giver patientstyret SPG-behandling efter behov. Behandlingsindstillingerne er individualiserede og kan justeres og programmeres hurtigt af læger med en bærbar computer.

ATI-neurostimulationssystemet har CE-mærket til at lindre den akutte smerte ved klyngehovedpine og er tilgængeligt på et begrænset antal centre på udvalgte europæiske markeder. Kliniske data fra Pathway CH-1-studiet om ATI-neurostimulationssystemets sikkerhed og virkning blev offentliggjort i en fagfællebedømt tidskrift, Cephalalgia, i februar 2013.

ATI-neurostimulatoren implanteres gennem et lille snit i den øverste gumme over den anden kindtand og placeres ved nervebundtet, ganglion sphenopalatine (SPG). SPG ligger dybt i ansigtet og på hver side af næsen. Neurostimulatoren placeres på den side, hvor patientens hovedpine er værst. Proceduren efterlader ingen udvendige ar.

patient using ATI Neurostimulation SystemPatienten styrer nu sin egen stimulationsbehandling efter behov ved at tænde for fjernbetjeningen og placere den på kinden over den implanterede ATI-neurostimulator. Når patienten ikke længere ønsker stimulation, fjernes fjernbetjeningen blot fra kinden, hvilket afbryder stimulationsbehandlingen.

Hvis SPG-stimulationsbehandlingen og brugen af ATI-neurostimulationssystemet ikke længere er nødvendig, kan implantatet blive siddende (det har ingen funktion, medmindre det aktiveres med fjernbetjeningen) eller det kan om ønsket fjernes under lokalbedøvelse som et ambulant indgreb.

Klik her for at få mere at vide om kliniske data, der understøtter ATI-neurostimulationssystemet.

Neurostimulator

Implanterbar neurostimulator

Remote Controller

Håndholdt fjernbetjening

 
© 2012-2015 Autonomic Technologies, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Sidst opdateret: 08 januar 2015
CE Marked Intended Use: The Pulsante™ SPG Microstimulator System (ATI Neurostimulation System) is CE marked in Europe and is intended to relieve the acute pain of cluster headache. In some patients the use of the System has been associated with a reduction in the number of cluster headaches.
In the United States please note: Caution–Investigational device; limited by US law to investigational use.